torstai 30. maaliskuuta 2023

Viisumi Australiaan vihdoin taskussa!

Uusi passi käsissä

 Viime viikon maanantaina 20.3. tuli käytyä poliisilaitoksella laittamassa passihakemus sisälle ja tänään keskiviikkona 29.3. uusi passi saapui, että sai käydä postista hakemassa. Heti passin saapumisen jälkeen suuntana olikin Australian immin sivut ja laittaa viisumi hakemus menemään. Suomen kansalaisuudella working holidays viisuminumero 417. Viisumin hakeminen oli hyvin yksinkertaista ja tulenkin julkaisemaan viisumin hausta pitemmän postauksen, koska itseä sen hakeminen jännitti todella paljon.

Hämmästyin ihan valtavasti kuinka nopeaa oma viisumini myönnettiin. Oma viisumini myönnettiin käytännössä samalla minuutilla automaattisesti, kun laitoin hakemuksen eteenpäin. Tästä syystä en meinannut edes ymmärtää, että viisumi saapui jo sähköpostiin. Nimittäin sähköpostiin tuli vahvistus hakemuksen vastaanottamisesta klo 19.34 ja samalla minuutilla tuli toinen sähköposti, missä oli myönnetty viisumi. 

Australiaan lähtö on ollut pitkään haaveena ja unelmana, ja viisumin saapuminen "Myönnetty" merkinnällä teki asiasta vihdoin todellista. Viisumin saapuminen herkistytti niin paljon, että onnen ja ilon kyyneleitä piti pyyhkiä poskilta. Itken helposti, mutta olin silti yllättynyt kuinka vahvan tunteenpurkauksen viisumin vastaanottaminen sai aikaan. 

Seuraavaksi pitääkin töissä keskustella, että milloin olisin jäämässä pois, että työnantaja osaa varautua pois jäämiseen. Tarkoitus on toki lähteä vasta elokuussa, että siihen on vielä yli neljä kuukautta aikaa. Työsopimuksen mukaan irtisanomisaika on 2 viikkoa, mutta viihdyn nykyisessä työpaikassani ja toiveena on Suomeen paluun jälkeen päästä takaisin samaan työpaikkaan, niin mieluummin olen ajoissa asiasta kertomassa työnantajalle.

Säästäminen on tällä hetkellä hyvällä mallilla, mutta nyt saa sitä alkaa tehostamaan vielä entisestään. Hankintoja reissua varten tulee tietenkin tehtyä, niin tulen niitä varmaan täällä esittelemään. Ja ennen kuin Australiaan ehdin lähtemään, niin heinäkuussa on luvassa reissu Pariisiin Lollapalooza-festivaaleille. Stray Kids ja Lindsey Stirling ovat se syy, miksi jaksan Suomesta saakka matkustaa Ranskaan live-musiikista nauttiakseen. 

Paljon on siis kaikkea luvassa, tervetuloa seuraamaan matkaa kohti Australiaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin!