perjantai 24. maaliskuuta 2023

1939 päivää myöhemmin

 1939 päivää tarkoittaa käytännössä 5 vuotta 3 kuukautta ja 23 päivää. Näin kauan on kulunut siitä, kun aloitin tämän blogin joulukuussa 2017 postauksella "I have a dream - working holiday in Australia". Käytännössä unelman heräämisestä on vielä vuosi enemmän, koska olen luonut youtube-kanavani syyskuussa 2016. Ei huolta, ei siellä ole vielä ensimmäistäkään videota esillä.

Nyt se on toteutumassa. Vuonna 2023! Enää en peräänny tai siirrä lähtöä!

Ensimmäisessa postauksessa puhuin, kuinka tavoitteena oli lähteä matkaan 2021. No ei tullut lähdettyä. Eikä tullut lähdettyä vielä 2022 vuonnakaan, mutta tänä vuonna se tapahtuu!

Maanantaina 20.3. kävin poliisilaitoksella ottamassa passikuvat valokuvauskopissa ja laitoin uuden passin hakemuksen vireille. Nykyisessä passissa olisi ollut vielä virtaa toukokuuhun 2024, mutta en tietenkään voi Australiaan lähteä passilla, mikä on vanhenemassa kesken kaiken. Seinäjoen poliisilaitoksella sijaitsee Speed Services passivalokuva automaatti, minkä käyttö on äärimmäisen helppoa ja kuvat saa huomattavasti halvemmalla kuin valokuvausliikkeeseen kävelemällä. 4 kappaleen kuva-arkki kustansi 10€ ja itse saa valita kuvat, mihin on tyytyväinen. 

Olen ainakin itse ollut paljon tyytyväisempi automaatissa otettuihin kuviin tai pikemminkin omaan ilmeeseeni kuvissa vs ammattilaisen ottama kuva. Toki itsellä on tässä välissä ollut monia vuosia siitä, kun olen ammattilaisella käynyt mutta tällainen vahva muistijälki itsellä on. Teknisesti ammattilaiselta on saanut paremman kuvan, mutta ei ole ollut niin paljon vaihtoehtoja että minkä ilmeen passiin haluaakaan. Toki passikuvan vaatimukset eivät paljon vaihtoehtoja anna, mutta silti passikuva voi olla onnistunut tai sitten näyttää hirveältä - kelpuuttaen kuitenkin vaatimukset niin, että se päädytään painattamaan passiin. Tälläkin kertaa vaadittiin ehkä kymmenen kuvaa, ennen kuin olin tyytyväinen saamaani kuvaan.

Ensi viikolla passin pitäisi saapua ja ensi viikolla on luvassa vihdoin ja viimein viisumin haku! 30-vuotta on jo itsellä mittarissa, mutta mitään ongelmia ei pitäisi viisumin kanssa tulla, koska laitan hakemuksen menemään ennen kuin täytän 31-vuotta. Blogissa aion tietenkin jakaa kaiken, mitä viisumin hakemiseen tarvitaan, koska itseä se on jännittänyt kovasti vaikka pitäisi olla hyvin yksinkertainen operaatio.

Naurattaa jotenkin tällä hetkellä todella paljon ajatus Australiaan lähdöstä. Unelman syntymisestä on kulunut niin pitkän aikaa, että välillä olen miettinyt että ehkä en lähde ollenkaan Australiaan. Ehkä ei ollut tarkoitettu, että oikeasti lähden Australiaan. Nyt se on kuitenkin toteutumassa, vaikka toki lähtöpäivä tulee olemaan vasta syksyllä, sillä heinäkuussa on luvassa reissu Pariisiin. Stray Kids tulee esiintymään Pariisiin Lollapalooza festivaaleille ja kovin kauaa ei tullut asiaa mietittyä lähdenkö vaiko en. Isoin jännitys olikin, että saanko ostettua lipun, mutta onnistuin vaikka jonossa oli yli 8000 muuta ihmistä siinä vaiheessa kun liput tulivat myyntiin. Skz:n näkeminen livenä tulee kyllä varmasti olemaan yksi tämän vuoden kohokohdista. Tiedän sen jo nyt, koska kaikki konserttivideot, mitä olen kiertueelta nähnyt niin osoittaa kuinka taitavia esiintyjiä he ovat. En malta odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin!