sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Lentoliput ostettuna - Lontooseen!


Kyllä. Päätin repäistä ja ostaa lentoliput Lontooseen. Luvassa on Lontoon tutkimista kolmen yön ja neljän päivän verran. Yksin.

Olen aina halunnut päästä käymään Lontoossa, ja en osaa edes oikein kuvailla, mistä tämä halu on syntynyt. Rakkaudestani britti-aksenttia kohtaan? :D Viimeisen vuoden verran olen tehnyt vain töitä, ilman lomaa, joten ajatus pienestä irtiotosta on pyörinyt mielessä. Muutamia päiviä tuli vähän tutkittua lentojen hintoja sekä millaista budjettia tuollaiselle reissulle tarvitsee, ennenkuin otin asian puheeksi pomon kanssa, että saanko edes vapaata. Lomapäiviä kun ei oikein ole kertynyt, kun töissä olen ollut vasta pari kuukautta. Pomo antoi kuitenkin heti vihreää valoa, joten pakkohan niitä lentoja oli ruveta tosissaan tutkimaan.

Samana päivänä löytyi lennot halvalla, pakkohan siihen oli tarttua. Lennot etsin erikseen Skycannerista, menolippu Helsinki-Lontoo kustanti 44,90€ ja paluulippu Lontoo-Helsinki 65,38€. Lentoyhtiönä Norwegian, lippuihin sisältyy pelkät käsimatkatavarat ja saamani istumapaikka tulee olemaan yllätys. En siis ollut valmis maksamaan paikan valinnasta.
Ostin samaan saumaan edestakaiset junaliput Seinäjoki-Helsinki-Seinäjoki hintaan 35,60€.

Nyt pitäisi pikku hiljaa alkaa googlettelemaan sopivia hostelleja, mihin mennä yöpymään, koska hotellit on aivan liian kalliita omalle budjetille! Luvassa ensimmäinen kerta yksin ulkomailla, ensimmäinen yö hostellissa ja kaikessa matkustamisessa ylipäätään olen noviisi. Aiempaa matkustuskokemusta on yhden viikonlopun verran Virossa ja Latviassa. Toisaalta ajattelin, että tämä voisi kätevä tapa kokeilla, että onko itsellä taitoja selviytyä isossa maailmassa ennen kuin oikeasti hyppään lentokoneeseen ja muutan pariksi vuodeksi maailman toiselle puolelle. :)

Lähdössä olen tosiaan syyskuussa, joten luvassa on sitä ennen kertomuksia valmistautumisesta matkaan sekä tietenkin budjetin koostamista matkaa varten. :) Nyt alkaakin armoton säästäminen matkaa varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin!